Vegan Kerst: Gevulde pompoen

Niks kalkoen. Gevulde pompoen! Een creatief bijgerecht voor een gezellig diner.

Tijdsduur: 60 min.

Vrij van: tarwe, gluten, lactose, geraffineerde suikers, koemelk

Gevulde pompoen in plaats van gevulde kalkoen 🙂

Benodigdheden:

– 1 biologische pompoen
– 1 handje ongezouten, gebrande notenmix (cashewnoten, pecannoten, macadamia’s)
– 3 tot 5 gedroogde vijgen
– 3 tot 5 gedroogde pruimen
– 4 à 6 olijven
– 100 à 150 gram biologische tahoe
– Een halve prei
– Baby maïs
– Champignons

– Kaneel
– Keltisch of Himalaya zout
– Witte peper
– 2 teentjes knoflook
– (Geurloze) kokosolie
– Olijfolie

Pompoen blancheren

Snijd de bovenkant van de pompoen er af, zodat je een dekseltje krijgt. Hol de pompoen uit met een lepel en laat het vruchtvlees zoveel mogelijk intact. Vervolgens blancheer je de pompoen voor 6 à 8 minuten met de deksel op de pan en haal hem er uit als hij nog steeds hard is.

Vulling bereiden

Voeg wat kaneel toe aan de notenmix en kneus deze met een vijzel om kleinere stukjes te creëren met een fijne crunch.

Snijd de tofu in piepkleine blokjes en bak ze in (geurloze) kokosolie voor 10 minuten. Ondertussen snijd je de vijgen, pruimen en olijven in kleine stukjes. Voeg alles toe aan de gekneusde notenmix.

 


Versieren

Versier de schaal met wat gesneden prei, baby maïs, champignons en groenten naar keuze. Voeg enkele, zuinige scheutjes olijfolie, zout en witte peper toe aan de prei op de bodem van de schaal. Leg 2 gesneden teentjes knoflook tussen de prei voor de aroma en extra smaak. Doe de deksel van de pompoen er op, dek de schaal af met aluminiumfolie en leg deze in de oven voor 30 à 40 minuten op 170 graden. That’s it!

Gevulde pompoen voordat het de oven in ging.

Eet smakelijk & Fijne feestdagen! 🙂 #AquarianStyleDinner

Save

Save

Save

Lisa

Lisa

Mijn naam is Lisa en ik heb Farmaceutische Wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ik ben Orthomoleculair therapeut en combineer mijn opgedane kennis met Holistische geneeswijzen.
Lisa
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel artikel door je aan te melden voor de wekelijkse nieuwsbrief!