Maya Matrix: in welke droom leef jij?

We kennen allemaal de film The Matrix wel: hoofdrolspeler Neo bereikt symbolisch gezien de staat van Verlichting, zodra hij beseft dat de realiteit een droom is waarin hij droomt dat hij gedroomd heeft dat hij droomt. Hij ontwaakt volledig en krijgt superkrachten. Is de realiteit ook zo?

“Red pill or Blue pill?” – The Matrix

De concepten van succesvolle films komen niet zomaar uit de lucht vallen. Waar denk jij dat het idee van Star Trek vandaan komt? Of Inception en Alice in Wonderland? 🙂

De kans is groot dat ze gebaseerd zijn op iets wat in de realiteit ook het geval is. Doordat het als fictie gecategoriseerd wordt, valt deze mogelijkheid niet op. Alhoewel, wellicht bestaat alles waar wij over kunnen fantaseren eigenlijk al in een andere dimensie en zouden wij in staat kunnen zijn om onze visualisaties te manifesteren in de werkelijkheid. De vraag is alleen: hoe doen we dat?

Het lijkt er op dat vooral de Westerse populatie zijn connectie met “het hogere zelf” heeft verloren, waardoor bepaalde gaven zoals telekinese, teleportatie, levitatie en materialisatie zich niet of nauwelijks meer zouden kunnen manifesteren in deze driedimensionale wereld van dualiteit.

Het zou zomaar kunnen dat ons bewustzijn wellicht een ontoereikend bereik heeft om de energetische trillingen, die deze drie dimensies zouden overstijgen, bewust te ervaren in onze realiteit. Gelukkig lijkt er een mogelijkheid te zijn om dat te herstellen.

Slaapt iedereen?

Binnen de Westerse psychologie zijn er drie niveaus van bewustzijn bekend: de diepe slaapstaat, de droomstaat en de waakstaat. Volgens de eeuwenoude Agama’s en Veda’s zijn er naast deze drie nog twee niveaus van bewustzijn die na de waakstaat komen, waaronder de vierde “ontwaakte staat” of “Verlichting” (Turiya) en de vijfde “levende staat” of “verder dan Verlichting” (Turiyatita). Nog even uitslapen dus!

Staten van bewustzijn in het Om/Aum-symbool. Voor Sushupti, Swapna en Jagrat is Turiya onzichtbaar door de illusie van de Maya Matrix.

De verlichte guru Paramahamsa Nithyananda Swami legt het ontwaken tot Turiya en Turiyatita uit met zijn onderstaande analogie:

Wanneer je ’s nachts droomt en je hogere waakstaat zich beseft dat een deel van zichzelf droomt, probeert deze je wakker te maken. We kennen allemaal het gevoel wel dat we ons best doen om onszelf te wekken uit een droom. Zodra je wakker wordt, ben je ontwaakt uit de droomstaat.

Hetzelfde met Verlichting: wanneer je hogere bewustzijnsstaat (Verlichting) zich beseft dat een deel van zichzelf slaapt (waakstaat), probeert het je hier uit te ontwaken. Velen ervaren de eerste signalen van dit ontwaken via synchroniciteiten. Zodra je wakker wordt, ben je ontwaakt uit de waakstaat.

Momenteel is er een grote happening bezig in India waar participanten uit de hele wereld alle bewustzijnsstaten, alle 11 dimensies van het universum en 5 aspecten van Sadashiva mogen ervaren: Sadashivoham 2016.

In onderstaande video legt Paramahamsa Nithyananda helder uit wat Turiya en Turiyatita omvatten.


Bronnen

– Paramahamsa Nithyananda, de Agama’s en de Veda’s.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Lisa

Lisa

Mijn naam is Lisa en ik heb Farmaceutische Wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ik ben Orthomoleculair therapeut en combineer mijn opgedane kennis met Holistische geneeswijzen.
Lisa
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel artikel door je aan te melden voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *