Maya Matrix: 25 staten van bewustzijn

Maya Matrix is een begrip dat ontstaan is vanuit de eeuwenoude Agama’s en Veda’s waarin 25 staten van bewustzijn staan beschreven tegenover de 3 bewustzijnsniveaus in de Westerse psychologie. Hoe zit dat?

Vier bewustzijnsstaten in het Aum/Om-symbool. De vijfde staat, Turiyatita, is vergelijkbaar met het perspectief waarin jij als lezer deze afbeelding van de vier bewustzijnsstaten observeert vanaf je beeldscherm.

Maya Matrix

Volgens de verlichte Bhagavan Paramahamsa Nithyananda Swami heeft elk mens twee aspecten van zichzelf die balans proberen te vinden: het driftige, innerlijk kind (“tantrum throwing child”) en de ratio dat logische beslissingen maakt.

Zowel het innerlijk kind als de ratio zijn volgens hem in staat om alle vijf niveaus van bewustzijn te ervaren, namelijk de diepe slaapstaat (Sushupti), droomstaat (Swapna), waakstaat (Jagrat), ontwaakte staat of verlichting (Turiya) en de levende staat of verder dan verlichting (Turiyatita). Wanneer je het innerlijk kind schematisch op de y-as zet en de ratio op de x-as, creëer je een matrix waarin er 25 staten van bewustzijn weergegeven worden.

De 25 staten van bewustzijn weergegeven in een denkbeeldige matrix.

Zodra de ratio in Turiya terecht komt terwijl het innerlijk kind in de diepe slaapstaat blijft, is de ervaring van verlichting niet permanent en zul je het kwijtraken. Maar zodra het innerlijk kind Turiya ervaart en de ratio in de diepe slaap verkeert, is de staat van verlichting wél permanent. Volgens Paramahamsa Nithyananda komt dit doordat de mens voor het grootste gedeelte uit het innerlijk kind bestaat en de hart het altijd wint van het brein.

“Dat is waarom hippies “seekers” worden, zelfs wanneer ze slechts één flits van verlichting meemaken”, vertelt hij. Ook de ratio gaat dan naar verlichting zoeken, maar het weet gewoon niet wat het moet doen.

Daarom werd de intuïtie van alle participanten tijdens de 21-daagse Sadashivoham 2016 als eerst in Turiyatita gebracht tijdens hun diepe slaap met behulp van Spiritual Alchemy Products. Vervolgens kan in de rationele waakstaat Turiyatita ervaren worden door o.a. Kundalini ontwaking, yoga, meditatie, Puja & Darshan (ritueel) en Deeksha (energieoverdracht door de guru), zodat beide aspecten permanente verlichting kunnen bereiken.

Op het pad naar verlichting zullen dan naast een sterk verbeterde gezondheid ook shakti’s gaan ontwikkelen, zoals geblinddoekt lezen, lichamen “scannen” op ziekten, zeer gemakkelijk geld manifesteren, remote viewing, telekinese, materialisatie, levitatie, en nog veel meer. Uiteindelijk heeft 85% van de participanten ten minste 1 shakti kunnen manifesteren, wat een zeer hoog percentage is. De overige 15% wordt momenteel verder begeleid.

In onderstaande video uit dag 3 van Sadashivoham 2016 legt Paramahamsa Nithyananda uit hoe deze staten van bewustzijn te herkennen zijn.


Bronnen

– Paramahamsa Nithyananda, de Agama’s en de Veda’s.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Lisa

Lisa

Mijn naam is Lisa en ik heb Farmaceutische Wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ik ben Orthomoleculair therapeut en combineer mijn opgedane kennis met Holistische geneeswijzen.
Lisa
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel artikel door je aan te melden voor de wekelijkse nieuwsbrief!

4 reacties

 1. Mooi artikel! Het komt maar eens in de paar duizend jaar voor dat er een een verlichte meester van het kaliber van Paramahamsa Nithyananda op aarde leeft, die in de staat van Turiyatita verkeerd en op zijn veertigste al zoveel aan de mensheid heeft gegeven en momenteel laat zien dat hij iedereen die daarin geinteresseerd is, kan inwijden in de shaktis. Niet alleen in de 8 grote shaktis waaronder levitatie, telekinese en materialisatie maar in meer dan 450 shaktis zoals beschreven in de Agamas. Meer weten over wat Sri Nithyananda Swami de wereld te bieden heeft? http://www.nithyananda.org

 2. Hi Lisa, gaaf artikel! Ik ben net “toevallig” Paramahamsa Nithyananda tegengekomen op Youtube en best mega enthousiast! Ik ben nu aan het uitzoeken of het nu in 2017 bruist ergens 🙂 Ben jij er meer mee bezig naast dit artikel? Lijkt me leuk keertje te connecten! Ik fladder momenteel in Amsterdam ;-).

  Liefs!

  1. Hi Dominique,

   Wauw, wat mooi om te horen! Ik kan je enthousiasme helemaal plaatsen en ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

   Naast dit artikel ben ik er inderdaad meer mee bezig. Regelmatig zijn er workshops in Nederland, waarbij hij jouw Kundalini energie ontwaakt, je derde oog opent en je initieert in shakti’s. Daarnaast zijn er gratis online Completion sessies met verschillende mensen over de hele wereld in één interactief videogesprek.

   Tijdens de workshop van afgelopen weekend, Paradox of Freedom, zijn we geïnitieerd in geblinddoekt teksten lezen. Dat was heel fascinerend! Tijdens de workshop ervoor, Life Beyond Limits, hebben we de shakti van third eye body scanning ontvangen. Ik zou zeggen: mis het niet. Het is indrukwekkend.

   Als je via de Facebookpagina van Aquarian Lifestyle even een privébericht stuurt, dan kunnen we connecten!

   Liefs, Lisa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *