Boekweit, taugé & pijnboompitten met lekkere kruiden

Simpel, vegan, lekker en zo gepiept! Een eiwitrijke, bewuste avondmaal voor de Bezige Bij.

Tijdsduur: 20 min.

Vrij van: tarwe, gluten, lactose, koemelk, suiker

Deze maaltijd is handig voor als je niet zo veel tijd hebt, maar wel zo gezond, vers en ongeraffineerd mogelijk wilt eten!

Benodigdheden (liefst zo biologisch mogelijk):

– 1 kopje boekweit
– 1 handje broccoli
– 1 flinke bos taugé
– Een kwart tot halve courgette
– Een halve prei
– Een klein handje pijnboompitten

– Biologische Tamari (tarwe- & glutenvrije) sojasaus
– 1 teentje knoflook
– Twee schijfjes ui
– Zwarte peper (vers of poeder)
– Laos (vers of poeder)
– Komijn (vers of poeder)
– Verse Gember of Djahépoeder
– Een scheutje Extra Vierge olijfolie

Lekker snijden

Het allerbeste is om de boekweit de avond ervoor in een afgedekte kom met water te zetten, zodat het sneller kookt, de bio-actieve stoffen en enzymen sterk in gehalte toenemen, en de antinutriënten in het water achterblijven.

Zeef de geweekte boekweit en was deze even af. Breng hem aan de kook in de pan voor ca. 10 minuten.

Ondertussen snijd je de prei fijn tot kleine stukjes en de courgette in kleine blokjes. Maak de broccoli zo klein mogelijk (snijden hoeft niet), zodat je piepkleine boompjes overhoudt 🙂 Was alles even goed in een zeef. Mocht je verse kruiden gebruiken, dan kun je ze het beste pletten in een vijzel.

Roerbakken

In een scheutje olijfolie voeg je alle kruiden er aan toe in een keramische pan, waarna je de groenten na een minuutje erbij gooit. Vervolgens voeg je na enkele minuten de gekookte boekweit er aan toe en enkele scheutjes zoute Tamari saus. Max. 10 minuten (vanwege olijfolie) roerbakken op middelhoog vuur en Klaar is Sebastiaan!

Optioneel: Als topping rooster je de pijnboompitjes in een keramische pan voor max. 5 minuutjes zonder olie voor extra smaak.

 

Eetse! #AquarianStyleDinner

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Lisa

Lisa

Mijn naam is Lisa en ik heb Farmaceutische Wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ik ben Orthomoleculair therapeut en combineer mijn opgedane kennis met Holistische geneeswijzen.
Lisa
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel artikel door je aan te melden voor de wekelijkse nieuwsbrief!